Vuoden ensimmäiset penskat

Viime sunnuntaina 7.1.2018 saatiin tämän vuoden ensimmäinen poikue. Poikueen emona toimii Brittituonti Finland Brennan eli tuttavallisemmin Bella ja isukkina ensikertalainen Pippurimme.

Odottelin Bellalle pentuja sinne perjantai/lauantai akselille ja aloin jo sunnuntaina olemaan huolissani, et onko sillä paha valeraskaus vai onko tiine ja meneekö poikaset kamalasti yli odotetun ajan. Liian isot poikaset eivät välttämättä mahdu syntymään ja silloin on emo sekä poikaset vaarassa, tätä jälkimmäistä aloin pelkäämään eniten. Kävi, kuin kävikin, ja Bella oli synnyttänyt sunnuntai aamuna/aamupäivän aikana, sillä olin mennyt nukkumaan 04 ja heräsin klo 14, sillä ajalla ovat penskat putkahtaneet maailmaan.

Poikasia syntyi 3 kpl. Kaikki ovat toistaiseksi hengissä. Odotusten mukaisesti kaikki ovat mustia x-kirjavia.


Aluksi näytti, että vain yhdellä mukulalla olisi ollut valkoinen kuono, mutta kappas kummaa, toiselle on myöskin ilmestynyt valkoinen läntti kuonolle. Toiselle länttikuonolle on myös alkanut kehittymään valkoista viirua päälakeen. Suapi nähä, että jääkö vaiko kasvaako pois, kuten ekan pentueemme vuodelta 2015 Suikalla, silläkin kasvoi viiru päähän, mutta karvanvaihdon jälkeen se katosi. Yksi poikasista näyttää alustavasti olevan täysin musta.

Bella vaikuttaa hyvältä emolta. Olen tarkistanut poikaset kerta päivään, sillä huomaan, että Bella ei tykkää, kun yläkerran äärellä häärätään (poikasten pesä on kerroshäkin yläkerrassa). Bella tulee heti tarkastamaan ja peittämään pesäkolon suun, kun olen käynyt häkin luona. Olin järkännyt itselleni oman tirkistelyaukon ettei tarvii avata, kuin pieni luukku, niin pystyn tekemään tarkastuksen suht piilossa Bellan silmistä. Toki, jos Bella tulee kesken kaiken tarkistamaan, niin laitan luukun kiinni ja odotan, että saan tarkistuksen tehä. Kaikki poikaset vaikuttavat syöneen hyvin ja Bella käy pesään lisäämässä välillä lisää karvaa. Kokenut emohan se on, kerta on edellisessä kodissa parit pennut saanut.

Perinteeksi muodostuneeksi "viikkoiskuvat" koetan tälläkin kertaa ottaa, eli joka viikko ottaa "potrettikuvat", eli jonkin sortin pentujen omat profiilikuvat. :D
En tiedä ehdinkö sunnuntaina kuvailemaan poikasia, kun olisi se virallinen viikko kulunut, katsotaan. Pääsen siihen aikaa töistä, et on pimeää eikä kuvista tule nättejä ja en jaksa herätä aikaisemmin kuvien oton takia, katsotaan. Otan kuvia viimeistään maanantaina, kun on vapaapäivä. Niille lukemille jääkäämme kuvia odottelemaan. ;)


Kommentit

Suositut tekstit