Kahdes viikko vierähti

Mukuloille tuli täyteen jo rapiat 2-viikkoa, niin se aika vierähtää! Äsken ne vasta syntyi ja nyt ne jo availevat silmiään ja möngertävät jaloillaan etiäppän. :D Nyt ne alkaa jo hieman kaneilta näyttämäänkin harottavine korvineen. Valtaosan ajasta ne vielä nukkuu, mutta kohta, pian alkaa sitten touhotus käymään jahka niiden jalat vielä vahvistuvat.

Tuossa viikolla ottivatkin kakarat jo harottavia ensiaskelia pesän ulkopuolella ja vauhdilla ottivatkin, sillä olin saanut töihin ukolta viestiä, että muksut oli päättäneet tulla suoraan alakertaan (Bella teki pesän kerroshäkin yläkertaan) ja toki olin vähän huolissani, että oliko ne kunnossa, kun olivat varmasti jonkin verta pudonneet, kun ei ne jalat silloin vielä oikein kunnolla kantaneet. Säikähdyksellä onneksi selvittiin, en olisi uskonut, että ne puoltoistaviikkoisina lähtee jo möngertelemään. Päätinkin siirtää pesämökin sitten alakertaa, jota sitäkin vähän jänskätin, että mitä Bella tuumailee moisesta muutoksesta. Aluksi se olikin ihmeissään, mutta aika pian se hoksas, että mökki on siirtynyt ja poikaset siellä sisällä. Se oli nimittäin selvästi ihmeissään missä mukulat on, kun se tyhjässä pesässä ylhäällä aluksi vain kökki ja tutkiskeli, kuin etsien poikasiaan. Kun olin poikaset siirtänyt takaisin pesämökkiin joka sijaitsi nyt alakerrassa, kävi Bella pesän tarkistamassa ja se selvästi sen kelpuutti, kun alko normaaliin tapaansa syömään.

Pesä on paikallaan edelleen ja muksut ovat pysyneet aika mukavasti pesän suojissa välillä satunnaisesti pesän ulkopuolella talsien ja Bellakin on hienosti lapsosiaan imettänyt, onneksi tuollainen pikkuinen muutos ei hänen mieltään jäänyt selvästikkään vaivaamaan, vaan jatko mallikkaasti poikasten hoitoa. Itse tuosta myöskin otin opiksi, jos kanit poikii kerroshäkissä, niin saavat tehä sen vain alakerrassa ja yläkerran luukut aukeaa sitten synnytyksen jälkeen, säästyy poikaset moiselta muksahtelulta.

Viirupää. Hiukan alkaa näyttämään siltä, kuin viiru haalistuisi. Saa nähä katoaako se kokonaan kuten kävi ekan poikueeni Suikalle, joka sekin syntyi viirupäänä, mutta kasvatti viirunsa pois ajan kanssa.
Tämä on tällä hetkellä ollut aktiivisin, usein tätä kaveria näkyykin pesän ulkopuolella tutkimassa paikkoja.

Musta. Poikueen isoin.

Laikkukuono. Tuolla on hauska kuvio kuonolla, kun vain puolet on valkoista, tulee mieleen Batmanin two face. :D Tää on tähän mennessä ollut rauhallisin, se valtaosaksi vain nukkuu.

Pikku pupujen pikkuiset pyllyt <3

Länttikuono, Musta ja Viirupää. Porukka alko olee aika naatti, kun kuvausten aikana tutkiskelivat vähän aikaa, näähän siis nukahtaa kohtalaisen nopeasti.

Tulevana lauantaina olisi Lempäälässä vuoden eka näyttelymme. Se on yksi isoimmista ja odotetuimmista näyttelyistä: LU eli Landsutställning. Se on jokaisessa pohjoismaassa järjestettävä iso näyttely. Tämä on tittelinäyttely, eli rotujen parhaat saa nimensä eteen tittelin LU-18. Näyttelyyn on ilmoitettu 308 kania, 33 eri rotua paikalla, joten näyttely on iso! Omalta osaltamme en menestystä odottele, kun nuo pojat on vieläkin liian kevyitä ja karu fakta on se, että sinne tulee hienompia pikkurexei mitä omani ovat. :´D :´D Pettejä siellä ei paikalla ole tuona päivänä ollenkaan, ne ovat erikseen omana näyttelynä sitten sunnuntaina jonne en ole kaneja ilmonnut. Sinne pääsee jälki-ilmona toki paikalle, mut voipi olla etten sinne jaksa kahtena päivänä peräkkäin lähteä ajelemaan.


Kommentit

Suositut tekstit