Heinällä on väliä

Koetti pitkään aikaan tässä talossa se, että heppatallien heinä kerkesi loppumaan ennen seuraavan satsin hakemista. Yhdeksi päiväksi jouduin ostamaan paikallisesta eläinkaupasta heinää kaneille.
Voitte vaan arvata söivätkö nuo kanit sitä? No ei! Vähän kaikki sitä natusteli henkensä pitimiksi, mutta astiat oli ja pysyi täytenä, kun yleensä normaalisti saa heinäkaukalot täyttää pariin otteeseen päivän mittaan. Castiel ainoana tyhjensi laarinsa, mutta se nyt syö vaikka pieniä kiviä. Kahdeksasta kanista vain yksi söi kunnolla..


Kuvasta nyt ei varmaan kovin hyvin selkoa saa, mutta toivottavasti nyt edes vähän. Kuvan vasemmalla puolella oleva kasa on eläinkaupan heinää ja oikealla eilen talleilta haettua heinää. Molemmat vihertää juu, mutta tuo eläinkaupan heinä on paljon höttösempää. Se ei kuvissa niin hyvin näy, mutta livenä eron huomaa selvästi. Eläinkaupan heinässä heinänkorret ovat hentoisia ja sangen ohuita, kuin taas tuo tallilta haettu on paksukortista, sitä kanit rakastaa!

Jotkut kanien omistajat tappelee sen asian kanssa, kuin kanien heinän syömättömyys. Yksi asia voipi olla se, että annetaan muuta ruokaa liikaa, mutta toinen asia on myös se, että heinän laatu ei miellytä kania. Meillä tää todisti sen, että talleilta kannattaa jatkossakin hakea heinät. Myöskin kasvattieni omistajilta olen toisinaan saanu viestiä, kun ovat ihmetelleet miksei kani syö heinää. Kummasti on kuulemma alkanut uppoamaan, kun panostaa siihen laatuun. Eläinkaupan heinä on mielestäni myös kallista siihen nähden, että sellainen parin kilon pussukka menee yhes päiväs kaneille ja mitä ne maksaa eläinkaupois..joku 7€. Talleilta heinää saa yleensä 2,5-3€ hintaan, mutta on niitäki jotka pyytelee kymmentäki euroa. Tällä kertaa maksoin näistä heinäpaaleista 5€. Aluksi kauhistelin hintaa, kun olen tottunut saamaan niitä parin egen hintaan, mutta paalit nähtyäni mieli muuttui. Ne oli niin järkyttävän isoja, että siinä missä normaalisti olen saanut mahtumaan 10-pienpaalia pikku fiestaani, niin nyt sain noita isompia pienpaaleja just ja just sen 4 mahtumaan. :D Auto on hävityksen kauhistus, sillä eihän nuo heinäpaalit mahtuneet jätesäkkeihin. Ne hienosti nyt sitten roskasivat auton, kukahan senkin haluais imuroida? :D Noh nyt ei tarvii taas hetkeen heinää hakea.

Ensiviikon lauantaina olisi näyttelypäiväkin. Pulla ja Pippuri ulkomuodossa ja petti on vielä avoin, katsotaan ottaisko sitä jonkun mukaan vaiko ei...

Kommentit

Suositut tekstit