Näyttelykausi starttasi

Viimeviikon lauantainastarttasi syyskauden näyttelyt Pyhtäällä. Olin sinne ennakkoon ilmoittanut ulkomuotoon Pullan ja Pippurin. Pettiin en viitsinyt ilmoittaa ennakkoon ketään, kun oli epäselvää missä kunnossa kanis silloin olisivat. ONNEKSI näin tein, sillä harkitsin Princessaa sinne ilmoittavani, onneksi en ilmonnut, sillä alkoi ihan jäätävä karvanlähtö muutamaa päivää ennen näyttelyä! Myöskin ennakkoon ilmotut valkoiset pojat alkoivat paria päivää ennen näyttelyitä vaihtaa karvaa, niin mun tuuria...

Päätin sitten loppujenlopuksi ottaa Bellan mukaan jälki-ilmona. Se oli milteinpä ainoa jolla turkki oli ihan hyvässä kondiksessa. Ilmosin myös valkoiset pojat sitten myöskin pettiin näyttelypäivän aamuna.

Menin sinne kaverini kanssa, joka oli oikeastaan ihan mukavaa ettei tarvinnut yksin ajaa. Matka sujui jouhevasti ja oltiinkin siellä hyvissä ajoin, vasta muutama kani oli ulkomuotoboksissa eikä kovin montaa pet-kaniakaan paikalla vielä ollut vaikka kello oli yli 09.

Ilmottiin kanit pettiin ja ruvettiin tappamaan aikaa. Hyvin saatiin aika kulumaan kaneja katsoessa, ihmisten kanssa jutellessa sekä myöskin käytiin paikallisessa absissa sapuskalla.

Ulkomuotoon oltiin ilmottu vain joku 64 kania, tosi vähän mielestäni. Pettikaneja oli jo reilu puolet tosta, about yli 30 + jälki-ilmot, en enää tarkkaa lukua muista paljonko niitä pettejä kaikenkaikkiaan oli.

Minun valkoiset pojat olivat näyttelyn ainoat pikkurexit, joten se oli automaattinen ROP:pi tähän osoitteeseen. :D

Näyttelyt meni kaikilta kaneiltani todella mallikkaasti. Bella nappasi petistä 95p ja sai luokkavoittajapalkinnon, yllätyin moisista pisteistä! :) Se onkin sellainen pet-kani luonteinen, että on oikein hyvä siihen, mutta sen hiukan kuluneet kantapäät pisti mietityttämään, että tuleeko noottia, tällä kertaa ei tullu. Myöskin sen kynnet oli toinen mietinnän aihe, sillä, kun on kohtalaisen pitkät kynnet vaikka niitä säännöllisen epäsäännöllisesti olenkin yrittänyt leikellä. Ne nyt ovat jääneet pitkiksi sen Brittiajoilta, kun siellä ei kaneilta kynsiä leikellä. Nooh, niistä ei tullut myöskään sanomista, joka ihan kiva. :)

Pulla sai petissä 94,5p ja sai luokkavoittajapalkinnon, Pippuri puolestaan sai 95p, sai luokkavoittajapalkinnon sekä oli PPK-6! En olisi uskonut. :D Se posetti aivan mielettömän hienosti PPK-pöydällä. Harmi ettei niin hienosti tehnyt ulkomuotopöydällä. Siellä tuomarit valitettavasti yrittivät saada kaneja posettamaan pukkaamalla kädellä leuan alta josta nämä eivät yhtään tykänneet! :/ Mä kokeilin PPK-pöydällä samaa taktiikkaa mitä kääpiöjäniksille tehdään, kun halutaan ne posettamaan, eli nostin Pippuria hiukan lavoista ja sehän asettui heti. Välillä sitä sai korjailla, eli ei tietenkään niin luonnollista esiintymistä löydy, mutta aika äkkiä se hiffasi mistä oli kyse, kun sitä avittelin. Hienosti esiintyi! :)

Pulla sai ulkomuodosta 92,5p, yllätyin noin huonoista pisteistä. Odotin vähintään 93p vaikka eihän tos toki ole, kuin puolen pisteen heitto, mutta näyttää silti häiritsevältä silmiin heti tuo numero kakkonen. :D Sillä karvanvaihto sekä kantikkuus vähensi pisteitä. Mulle jo yksi paikallaoleva kasvattaja antoi lohduttavia sanoja, että voipi johtua jo pelkästään karvanvaihdosta tuo kantikkuus ja ovathan nämä vasta kasvavia poikiakin, kun täyttivät vasta sen 4kk, toivottavasti näin..

Pippuri taasen sai 94p! Yllätyin noinkin hyvistä pisteistä tuon ikäiselle! Pippuri oli täten myös ROP ja sain KUMAN! Molemmilla kaneilla oli todella hienot arvostelukortit ja niistä olenkin todella ylpeät! Pullalla rotuleima tais olla jopa 10/10 ellen väärin muista ja Pippurilla 9/10, hyvä! Kokonaisuutena päivä meni hyvin, ei väsyttänyt niin paljoa mitä oletin, mutta silti ihan tarpeeksi! ;)

Seuraavaksi on sitten Lempäälän näyttely ensiviikon lauantaina. Sinne olen ilmonnut taas valkeat pojat ulkomuotoon. Pettiin mennään samalla kaavalla jälki-ilmona, jos on näytettävää.

Alla kuvasaastetta näyttelypäivästä.




























Pippuri ja hänen palkinnot. :)

Kommentit

Suositut tekstit