Porin Grand Gala

Lauantaina oli se pitkään odotettu näyttely - Grand Gala! Tuo oli se näyttely, jota olin odottanut, kuin kuuta nousevaa! Sinne lähdettiikin hyvän kokoisen joukon voimin. Mukaan lähtivät Varjo, Viima, Bella, Pulla ja Pippuri.

Matkaan lähdimme erään tuttavani kanssa. Minun herätyskello herätti 05.30, tuo oli sellainen aika, että en syönyt aamupalaa, ei vain maistu safka tuohon aikaan vielä. Pakkasin vain kanit bokseihin ja tein nopeat aamutoimet ja lähettiin kaverin kans matkaan jälkeen 06.

Matka Poriin sujui hyvin, yhden pysähdyksen taktiikalla. Minä ajoin koko matkan. Sovittiin, että mie ajan mennessä ja kaveri tullessa, kun mua aina iltapäiväl rupeaa kummiskin väsyttää noin näyttelypäivän päätteeksi. :D

Matkalla tiet olivat paikoitellen jäässä. Yöllä oli ollut pakkasta. Maisema oli kaunis, mutta hiukan jännitti ajaa, sillä minulla oli vielä kesärenkaat alla (ja on edelleenkin..). Ajeltiin hiukan hiljemmin mitä rajoitukset näytti juurikin teiden kunnon takia sekä todella sankan sumun takia. Tääl meilpäin on ollut jo muutaman päivän sankkaa sumua ilmassa ettei meinaa sataa metriä edemmäs nähdä.

Perille päästiin turvallisesti, kanit käytiin heittää näyttelypaikalle joka tällä kertaa oli liiketila kauppakeskus Puuvillassa. Auton sain jätettyä onneksi 24h paikalle, varsin kauas toki jouduin sen jättämään, kun yllätys yllätys oli muitakin liikkeellä. :D

Näyttelypäivä kuluikin ihmetellessä. Minun piti alunperin toimia assarina, mutta eipä kutsu kertaakaan käynyt, että tulisin jotakin tauottamaan, joten siinähän sit oltiin ja ihmeteltiin. :)

Näyttelypäivä kului todella joutuisasti. En muista milloin olisi näin nopeasti aika vierähtänyt. Tuomarit arvostelivat ripeään tahtiin vaikka kaneja oli sen miltein 300.

Eilisen Grand Gala tuloksia
Pulla 94,5p KUMA
Pippuri 94,5p KUMA
PET
Pulla 94p
Pippuri 93p
Varjo 92p
Viima 92p
Bella 92p
Viima sai kotiinviemisiksi hienon ruusukkeen olemalla omanarvontunteva itsensä. :D ruusukkeen titteli - mahdoton tapaus. xD

Arvosteluskaalat olivat todella tiukat niin petissä, kuin ulkomuodossakin. Kuten pisteistä näkee, niin omat ei oikein petissä pärjänneet mistä hiukan olen pettynyt. Odotin kieltämättä parempia pisteitä, kun kanit kummiskin oli hyvässä kunnossa, mut nooh, noi on taas noita. Kaikki kanit saivat noottia tassujen kantapäiden kulumista. Minkäs sille mahtaa. Kuivikekerrosta häkeissä on iso kerros, mutta ne niiden pesämökit taitaa olla ne pääsyylliset jotka kuluttaa noiden tassuja. Cassilla on jopa matto kattonsa päällä, mut eipä se kamalasti auta. Mulle sanottiinkin, että ota mökit pois, jos auttais, mutta en halua, että kanit ovat ilman piiloja!

Ulkomuodossa Pojat pärjäs hienosti! Olen ylpeä noista pisteistä! Samaan aikaan, kun tuntee ylpeyttä, niin samaan aikaan tuntee myöskin hieman ärsytystä, sillä tuo oli jo puolikkaan pisteen päästä sertistä. :D Toivottavasti sellainenkin vielä joskus saataisiin jommalle kummalle edes. ^^ 
Tuonne näyttelyyn oltiin ulkomuotoon ilmoittettu 14 pientä rexiä, joista 4 sai tuon 94,5 pistettä, muut sai vähemmän tyyliin 94, 93,5, 92 jne jne, eli ylpeä saa olla pisteistä! Ropin eli rotunsa parhaan palkinnon vei erään tuttavani pienirex, joka oli väriltään oranssi. Se on todella hieno kani, brittituonti ja olen aina ihaillut sitä. ^^ Se oli yks noista jotka sai samat pisteet, kuin minun kanini. Kuviolliset ja yksivärilliset päihittää valkoiset kanit, kun lähetään samojen pisteiden saaneiden kesken arpomaan kuka voittaa. Ei se mitään, ei hävitty huonolle, olen silti ylpeä. :)

Seuraavaksi olisi ens kuussa tiedossa Suomi 100 juhlanäyttely Viialassa. Sinne olis tarkoitus mennä. Ulkomuotoon toki vakkari kokoonpano, mutta pettejä en ole jaksanut edes miettiä, toivun ensiksi tästä viikonlopun järkytyksestä. :D :D Valkoisille pojille täytyy laittaa lihotuskuuri päälle, xD että saadaan niille painot kohilleen, kun joutuvat ens kerralla ekaa kertaa A-luokkaan eli aikuisten luokkaan. Tähän asti ovat menneet B-luokassa eli nuoret kanit, mutta nyt niillä tulee ikä vastaan tuolloin, niin ovat ilmoitettava A-luokkaan, jossa ollaan tarkempia painosta, junnuna kaikki vielä annetaan anteeksi, mutta ei enään "aikuisena", vaikka jotkut rodut kehittyykin hitaammin..eli jännityksellä odotamme vielä ensi kuuta. Sen jälkeen alkaakin omalta osalta olemaan tämän vuoden näyttelyt käytynä.

Pullaa ei kauheasti stressannu paikan päällä oleva hälinä. :D

Palkintopöytää


Pulla

Pippuri

Viima hänen hienon ruusukkeensa kera <3

Kommentit

Suositut tekstit