Vuosi vaihtui

Pienoinen hetki on taas kulunut. Joulu kerkesi menemään ja uusivuosikin vaihtumaan. Täällä päässä elelellään normaalia hiljaiseloa. Pieni muutos ja aikaansaannos on sinällänsä tapahtunut, että sain vihdoin ja viimein Daruden ja popparin leikuutettua. Kaikki meni oikein hyvin ja pojat ovat kovin reippaasti toipumassa.

Leikkuupäivä oli viime torstaina. Päätin tällä kertaa kokeilla kaupunginlääkärin palveluja vaikka itsellä on ollutkin huonoja kokemuksia aikaisemmin. Turhaa huolehdin, sillä leikkaava lääkäri (eri mikä tähän asti on meitä siellä palvellut) oli oikein mukava ja osaava. Hiukan kauhistelin sitä ettei tullut mitään lääkkeitä kaneille mukaan, ei edes suolen toimintaa ehostavaa lääkettä. Kuulemma hänen 5-vuoden uransa aikana mitä kaneja hoitanut ei ole tarvinnut, kuin vain yhdelle kanille seuraavana päivänä lääkityksen. Toki nää oli jo klinikalla saaneet kuulemma sen verta vahvat lääkkeet, että vaikutus pitäisi seuraavaan aamuun kestää. Suositteli antamaan ananasmehua (vanhan kansan tietoutta), jos ei ruoka maita...

Uskalsin sieltä silti lähteä, sillä minulla oli kipulääkettä ja primperania kaapissa, jäänyt Suikalta ja Sakuralta yli. Minä jouduin kanit jättämään kotiin miehen hoiteisiin ja lähtemään itse töihin. Työpäivän aikana sain onneksi kuulla kuulumisia milloin toinen oli alkanut heräilemään ja toinen syömään jne. Alkoivat molemmat tosiaan jo samana iltana syömään ja papanoimaan mikä oli tosi hyvä juttu. Kipulääkitystä ei olla onneksi tarvittu eikä sitä primperaniakaan, heinääkin alkoivat jo seuraavana päivänä syömään. Ekan päivän herkku oli salaatti ja kuivattu voikukka. :D

Hintaa käynnille tuli sellaiset 170€ molemmista kaneista yhteensä, mikä ei ole mielestäni todellakaan paha hinta. Castielin leikkuusta, kun maksoin yksityisellä klinikalla 150€. Uskallan kyllä jatkossa viedä tonne uudestaankin, jos tulee tarvetta uroksien leikkuulle, positiivinen kuva jäi. :)

Onneksi haavatkaan eivät ole poikia kiinnostaneet, joten hyvällä mallilla on niiden osalta lähtenyt toipuminen käyntiin. Uskallan jo tässä sanoa, että voisin ottaa varauksia vastaan molemmista herroista, muutaman viikon päästä voisin näet myydä ne sitten, kun tikit ovat alkaneet sulaa ja haava muutenkin parantumaan. ;)

Kommentit

Suositut tekstit