Jyväskylän kaksipäiväinen näyttely

Viikonloppuna oli Jyväskylässä Kodin terrassa molempina päivinä, lauantaina sekä sunnuntaina pet-näyttelyt. Lähdimme matkaan jo perjantaina, sillä täältä meiltäpäin kestää kummiskin ajaa sen 3-h ja aikaisin aamusta moinen reissu ei innostanut.

Varasimme viikonlopuksi hotelli Paviljongista lemmikkihuoneen. Mukaan lähti kanieni Suikan, Viiman, Princessan, Popcornin, Daruden ja Varjon lisäksi eräs tuttavani oman kaninsa kanssa. Olimme varanneet yhteisen huoneen ja päätimme lähteä kimpassa yhtä matkaa, sillä itse olen todella helposti väsyvää sorttia ratin takana ja moinen matka hirvitti.

Perjantaina lähdimme iltapäivästä matkaan. Matkaa kului normaalia enemmän, sillä jostain syystä navigaattori ohjasi meidät pois päätieltä (jota me tietenkin uskoimme) ja päädyimme maanteille pörräilemään. Pitkän ihmettelyn ja ajamisen jälkeen pääsimme lopulta takaisin päätielle ja matka jatkui kohti Jyväskylää. Tästä opimme sen, että reitti pitää näköjään vielä tarkemmin suunnitella, katsoa mitkä tiet vievät perille ettei poikkea reitiltä. :D Matkamme tosiaan kesti paria tuntia pidempään koukkaisun takia ja reilu 5h ajamisen jälkeen saavuimme Jyväskylään. :D

Hotellille päästyämme ja huoneemme saatuamme alkoi kamojen purku ja valmistautuminen seuraavaan päivään yöunien kautta.

Lauantaina päivä starttasi maukkaalla hotelliaamiasella kaksijalkaisille, kanit saivat (vain) heinää. Aamiainen syötyämme pakkasimme kanat autoon ja lähdimme kohti Kodin Terraa. Navigaattori taas teki tenät ja pyöritti meitä Terran lähistöllä. Onneksi kerkesimme sen näkemään ja tiesimme minne palata. Auto pysäköitiin ja kanit vietiin sisätiloihin näyttelyalueelle. Itse olin lupautunut ottaa jälki-ilmoittautumiset, joten kanit paikalleen saatuani alkoi ilmoitusten vastaanotto.

Kun aika tuli täyteen ilmojen vastaanotossa alkoi tuomarointi. Päivä kului hitaasti, sillä kaneja oli yli 50 ja tuomareita vain yksi. Onneksi ajan sai toisinaan kulumaan yhdistyksen pöydän äärellä pörrätessä ja omia kaneja muille asiakkaille esitellessä. Kovasti keräsivät kanini huomiota ja ihmiset olivat onnellisia päästessään silittämään pupuja. :)

Kun tuomarointi oli vihdoinkin ohi alkoi tulosten käsittely ja siitä sitten palkintojen jako. Alla koko köörin lauantain arvostelut.





Varjo tosiaan sai porukan parhaat pisteet ja oli PPK-4 ja oli muyöskin nuorten urosten luokkavoittaja.
Darude sai kunniamaininnan puhtaista tassuista.
Poppari sai palkinnon säihkyvistä silmistä. 
Princessa oli "hieno neiti" josta ansaitsi palkinnon ja oli myöskin nuorten naaraiden luokkavoittaja.
Suika ja Viima ansaitsivat palkinnon "utelias kaveri".

Palkintojen jaon jälkeen suuntasimme ruokaostoksille josta matka kävi hotellille jonne heitimme kanit ja siitä sitten raflaan syömään. Ruokailun jälkeen tultiin hotellille nukkumaan.

Sunnuntaina meno jatkuikin sitten samallailla eli aamiaisen ja hotellihuoneen luovuttamisen kautta takaisin Terraan, kanit valmiiksi, ilmojen vastaanottoa ja odottelua.





Yllä sunnuntain arvostelukortit. Harmi ettei Varjo saanut tällä kertaa 95p, se olisin ollut liian hyvää ollakseen totta, sillä 3-95p arvostelukorttia riittäisi pet-champion arvotittelin hakemiseen ja Varjolla on 95p kortteja nyt 2-kpl. Katsotaan saataisko se 95p tulevana lauantaina, peukut pystyyn. :)
Varjo ei tällä kertaa yltänyt bis-pöydälle, mutta sai kuman 5-pisteen kohdista sekä maininnan säihkysilmät.
Poppari sen sijaan oli päivän yllättäjä ja pääsi Bis-pöydälle sijalle 2! Hän sai myös kunniamaininnan 5-pisteen kohdista ja oli nuorten urosten luokkavoittaja.
Princessa oli nuorten naaraiden luokkavoittaja ja sai 5-pisteen kumat.
Dadde sekä Suika saivat 5-pisteen kumat.

Näyttelyissä oli myöskin kilpailu, jossa palkittiin viikonlopun paras uros sekä naaras. Edellytyksenä oli, että oli osallistunut näyttelyiden molempina päivinä. Meitin Varjohan palkittiin viikonlopun parhaaksi urokseksi! :)

Palkintojenjaon jälkeen jäimme auttamaan siivouksessa. Siivouksen jälkeen haimme noutoruokaa ja poikkesimme tuttavalla sillä matkaan tuli kaverilleni uusi kani. Kanin haettuamme lähdimme ajamaan kotia kohti. Matka sujui paljon jouhevammin eikä edes taukoja tarvinnut pitää.

Reissu oli kaikenkaikkiaan oikein mukava, mutta myöskin uuvuttava niin kaneille, kuin emännällekin. Ei tommoisia joka viikonloppu jaksaisi. :D

Varjon ja Viiman kasvattaja ruotsista sai kuulla kuulumiset ja oli erittäin iloinen kuullessaan meillä menevän hyvin vaikka olikin "vain" pet-näyttely, ulkomuotoonhan noilla kahdella ei ole asiaa. Itsekin olen tottakai iloinen, että kasvattaja on tyytyväinen. ^^ Hän oli jopa omille sivuilleen tehnyt päivityksen jossa iloitsi, että Suomessa hänen kasvattinsa pärjäävät. ^^ <3

Nyt tulevana lauantaina olisi vielä yksi näyttely Orimattilassa. Se on vähän tärkeämpi pet-näyttely sillä, siellä järjestetään pet grand-gala! Samalla kokoonpanolla lähdemme sinne liikenteeseen, tosin Dadde ja Poppers ovat myös siinä ohella ulkomuodossa. Nyt lähetään mettästää Varjolle sitä vikaa 95p. :P Niinhän sitä sanotaan näyttelypiireissä, että se viimeinen on aina vaikein saada, mutta toivossa on hyvä elää. :D 

Siinäpä vielä kuvat meidän menestyneimmistä kaneistamme eli Popparista ja Varjosta. :)





Kommentit

Suositut tekstit