Lasten kevätjuhlat Unelmalemmikeissä

Eilen oli täällä Riihimäellä eräässä paikallisessa eläinkaupassa lapsille suunnattu tapahtumapäivä minne ihmiset saivat tuoda omia lemmikkejä siliteltäviksi ja syliteltäviksi. Kerta, kun minulla sattui olemaan vapaata, niin tartuin heti tilaisuuteen ja ilmoitin, että ollaan parin kanin kanssa tulossa. :)
Mukaan lähtivät tällä kertaa Cas ja Frosty. Aluksi mietin, et oisin voinut Suikan ottaa, mutta se päätti kehitellä itselleen valerauskauden ja on nyt oikukkaalla tuulella, ei siis mikään paras kani tällä hetkellä lasten siliteltävä. Pojat ovat ainakin varma nakki, kun niiden kanssa lähtee liikenteeseen.



Päivä meni joutuisasti ja herrat saivat tavalliseen tapaansa paljon huomiota ja ihailuja osakseen. Eräs asiakas melkein sai jopa Cassin nukahtamaan, herra niin nautti rapsutuksista. :)

Onneksi tuli tämmöinen pieni tempaus vastaan, sillä alunperin minun piti lähteä kanien kanssa Palojoen pet-näyttelyyn minkä kaniyhdistys oli päättänyt järjestää. Valitettavasti se näyttely peruttiin, sillä Helsingissä on kuollut laajalti city-kaneja ja niillä on todettu olevan RHD-virus. Siitä voitte lukea Eviran sivuilta enemmän. Kyse on kummiskin tappava virus joka on tarttuva myös lemmikkikaneihin ja tästä syystä näyttelytkin oli valitettavasti pakko perua, sillä aina noissa näyttelyissä näkee niitä ihmisiä jotka tuovat sairaita kaneja ja tämmöisen viruksen vellotessa se tietäisi koko näyttelykanien loppua sekä oman talouden, kun virus on todella herkästi leviävä. Harmi vain, että se sit lopulta rantautui Suomeen, joka oli tietenkin ajan kysymys, koska sitä on jo Ruotsissa tavattu. Sitä tuskin saa enään pois suomen kamaralta, aika näyttää, mutta nyt saa olla kani-ihmiset tarkkana. Tällä hetkellä on pääkaupunkiseudulla kiellot, että kaneja ei saa ulkoiluttaa eikä niille saa tuoda ulkoa ruokaa. Toivottavasti se ei muualle Suomeen nyt leviäisi. :/




Kommentit

Suositut tekstit