Röykän näyttely

Eilen startattiin käyntiin vuoden ensimmäinen kaninäyttely joka pidettiin Nurmijärvellä, kerrankin lähellä. :) Olin edellisenä iltana laittanut kantoboksit valmiiksi, leikannut kanien kynnet, puhdistanut hajurauhaset ja Cassilta tassut pessyt (se on ainoa, joka ne osaa aina sotkea), joten ei tarvinnut aamulla sitten muuta tehdä, kuin pakata kanit autoon ja lähteä ajelemaan. Ajokeli oli liukas, mutta onneksi siihen aikaan aamusta ei vielä kamalasti ollut liikennettä, joten sai ajaa kaikessa rauhassa ja ihmetellä tuntemattomia maisemia. Navigaattori löysi hyvin perille vaikka siinä hetken ennen määränpäätä kerkesin manailemaan, et minnekköhän lie minut johdattaa, kun google mapsista olin katsonut hieman erilaisen reitin. :D Perille päästyäni laitoin kanit häkkiin ja laitoin niille vesipullot. Sitten alkoikin odottaminen.

Kauaa ei tarvinnut odotella, sillä Suikan ja Sakuran arvostelut olivat alkupäässä.




Ensimmäisenä tuli vuoroon Sakuranbo. Sakura tapansa mukaan hieman räpiköi, käsittelystä, kun ei pidä, mutta oli silti yllättävän kiltisti, kun muistelee aikaisempia näyttelyreissuja. Räpiköinti näkyi valitettavasti arvostelukortissa, mutta ei onneksi pahasti. Ihmetyksen aihetta herätti tuomarilla Sakuran korvat, sillä neidillä on pienet karvattomat kohdat molemmissa korvissa ulkopuolella. En ole varma mistä ovat tulleet, mutta itse veikkaan alkavaa karvanvaihtoa, jos se on rapsutellut korvia ja karva irtoaa herkemmin? Vaikea sanoa, sillä ne ovat kummiskin molemmat läikät tasaisessa linjassa, joten en pidä mahdollisena, että Suika olisi niitä nyhrännyt. Sakuralta on kummiskin havaittavissa pienen pieniä karvatuppoja lähtevän, joten pidetään sitä nyt alku syynä ja seuraillaan.



Seuraavana oli Suikan vuoro. Suika käyttäytyi paljon nätimmin, kuin siskonsa ja ansaitsikin käsittelystä pistettä vajaa melkein täydet pisteet. :) Suika kovasti yritti tehdä tuttavuutta tuomariin, varsinainen pisteiden kalastelija. ;D Kaikenkaikkiaan arvostelu meni hyvin eikä tullut noottia mistään.


Castiel pääsi samaan aikaa Suikan kansa pöydälle, sillä toinen tuomari arvosteli urokset ja toinen naaraat. Cas käyttäytyi oikein mallikkaasti, mutta valitettavasti kuluneet kantapäät saivat pisteet vähentymään ja siitä tuli jopa noottia, harmi. :/ Sainkin muuten vinkkiä kuulla, että koirien tassuvaha voisi tehdä ihmeitä, joten pistin sitä tilaukseen. Valitettavasti Cassin tassut ovat aina ne ikuinen riesa josta ei eroon tahdo päästä vaikka kuinka vaihtelisi häkkiin erilaisia alustoja.



Viimeisenä oli Frosty. Frosty esiintyi kanssa oikein mallikelpoisesti ja hurmasi tuomarit omalla tavallaan. Se jostain syystä aiheutti niissä hilpeyttä, ei siinä, itsessänikin, sillä tuomari asetteli Frostyn tollein kuvassa näkyvällä tavalla selälteen ja siihen se jäi makoilee ja odottelemaan "mitäs seuraavaksi" ilme naamallaan. :D


Palkintopöytä oli muikea ja tommoisesta turkoosista ruusukkeesta tulikin haaveiltua, sen väristä, kun ei vielä löydy taululta. :P Valitettavasti sellainen jäi saamatta, kun ne olivat Bis-ruusukkeita ja Bis-pöydälle asti ei päästy, mutta mukaan tarttu kasa pienempiä ruusukkeita, joista toi isoin (Frostyn ansaitsema) punainen oli toisiksi hienoin ruusuke mitä kanssa tuli ihmisten kanssa ihailtua. ^^

Castielin pisteet:
Yleiskunto: 28/30
Turkki: 18/20
Korvat: 5/5
Silmät: 5/5
Hampaat: 5/5
Kynnet: 5/5
Tassut: 3/5 Sår (tuomarit tulivat ruotsista, joten maininnat ruotsiksi)
Häntä: 4/5
Käsiteltävyys: 19/20
Yhteensä: 92/100

Frostyn pisteet: 
Yleiskunto: 27/30
Turkki: 18/20
Korvat: 5/5
Silmät: 5/5
Hampaat: 5/5
Kynnet: 5/5
Tassut: 4/5 (olisi kiva tietää mistä pisteet karisi, sillä tassut olivat hohtavan valkoiset)
Häntä: 5/5
Käsiteltävyys: 19/20 (Hyvä Frostyyy!)
Yhteensä: 93/100

Sakuranbon pisteet:
Yleiskunto: 26/30
Turkki: 29/20
Korvat: 4/5
Silmät: 5/5
Hampaat: 5/5
Kynnet: 5/5
Tassut: 5/5
Häntä: 5/5
Käsiteltävyys: 18/20
Yhteensä: 92/100

Suikan pisteet:
Yleiskunto: 26/30
Turkki: 18/5
Korvat: 5/5
Silmät: 5/5
Hampaat: 5/5
Kynnet: 5/5
Tassut: 5/5
Häntä: 5/5
Käsiteltävyys: 19/20
Yhteensä: 93/100

Arvostelut menivät nopeammin, kuin koskaan ja jo siinä klo:13 hujakoilla päästiin lähtemään kotiin, kun yleensä noi näyttelyt kestävät pitkälle iltapäivään. :D
Tuomarit olivat ruotsalaisia ulkomuototuomareita ja eivät ilmeisesti olleet ennen arvostelleet pet-kaneja joka hieman näkyi arvostelukorteissa, mut ei siinä mitään, kivaa vaihtelua ja vähän erilaista arvostelutapaa toki on kiva aina nähä. :) Mukava päivä oli kaikenkaikkiaan!

Palkintoja kertyi ruusukkeiden ja erilaisten herkkujen muodossa. Suika ja Sakura saivat kuma-ruusukkeet, jotka ovat nuo liilat yllä. Normaalisti ovat sellaisia pieniä oransseja, mutta nyt olivat tommoiset vähän isommat nätimmät. :3 Frosty sai sitten luokkavoittoruusukkeen, joka on toi pienempi punainen ruusuke ja se sai myös tuomarin suosikki ruusukkeen lisänimellä varustettuna "MR.Spookey". :D

Mukavaa oli ja seuraavia näyttelyitä en ole sillee vielä miettinyt. EHKÄ saatan mennä Lekan järkkäämään näyttelyyn Liesjärvellä, mutta se on vielä suuri ehkä. Kaniyhdistyksellä ei toistaiseksi ole pet-näyttelyitä luvassa missään kovin järkevän matkan päässä, joten katsellaan nyt, mitä tässä keksitään. :) 

Ainiin! Suika oli myös assarin suosikki! ^^





Kommentit

Suositut tekstit