Kissojen hammaslääkäri sekä Varjon juhlaa!

Viimeviikolla oli se päivä, kun kissat pääsi hammaslääkäriin. On jotenkin ollut saamaton olo eikä ole vain huvittanut kirjoittaa, mutta nyt otin itseäni niskasta kiinni ja kerron kuulumisia ettei vain pääse kasautumaan. ;)

Kaksi kolmesta katista pääsi tosiaan tarkistuttamaan ja operoimaan leegonsa: Misty ja Fury (aka Pärtsi), Mörkö pääsee sitten myöhemmin, kun sillä rokotukset voimassa loppusyksyyn, niin saavat sitten siellä samalla reissulla ne leegot vilasta läpi, veikkaan kyllä, että silläkin sama operaatio edessä.

Pärden ja Mästin operaatiopäivä tähdättiin minun vapaapäivälle, sillä kissat nukutettiin ja nukutuksesta heräily kummiskin vaati seurailua myös kotipäässä. Kissat vielä nopeasti perustutkittiin ennen rauhoituspiikin antoa. Mistyllä oli kaikki ok, ei sanottavaa, mutta Pärtsi sai noottia painosta. Olen kyllä ollut tietoinen, että se on lihava. Vaikeatahan se on ollut laihduttaa, kun toi kissa on niin patalaiska eikä täten liikunnasta innostu. Lekuri antoikin ohjeeksi, että ruokamäärää on vähennettävä ennestään. Itse kyllä säntillisesti osaan ohjeita noudattaa, mutta se on vaikea seurata miten mies antaa kissoille ruokaa. Hän antaa kissoille ruokaa silloin, kun olen itse töissä. Kovasti olen yrittänyt painottaa, että täytyy antaa toooosi vähän ruoka, toivottavasti menny toitottaminen perille...

Kissat olivat muutaman tunnin klinikalla ja meninkin siitä sitten suoraan kotiin hetkeksi nukkumaan, sillä olin kerennyt nukkumaan vain 4h. Herätyskello herätti klo: 13-45 - kamat niskaan ja ratti kohti eläinlääkäriasemaa. Siellä minua odottelikin jo heränneet, mutta hoipertelevat kissat.

Kissojen röntgenkuvat hampaista käytiin läpi sekä toimenpiteet mitä heille tehtiin. Lyhykäisyydessään niille tehtiin hammaskivenpoisto, hampaiston kuvaus sekä pintojen kiillotus. Mästillä ei hammaskiven ja pienen ientulehduksen (paranee itsestään) lisäksi mitään muuta löytynyt, mutta Pärdelle noiden kahden lisäksi löytyi alkavaa syöpymää yhdestä hampaasta. Se on kuulemma yleistä kissoilla. Nyt sit edetään siten, että vuoden-puolentoista päästä Pärde viedään uudestaan hammaslääkäriin, sen hammasta aletaan seuraamaan tarviiko sille mitään tehdä vai pysyykö se tuossa kuosissa missä nyt on. Tällä hetkellä se ei vaivaa, mutta, jos se alkaa vaivaamaan, niin se tietää hampaan poistoa. Onneksi siis mentiin noiden kanssa hammaslääkäriin, tietää mitä odottaa.

Kotiin päästyämme päästimme kissat aluksi veskissä vapaiksi ja seurasimme miten ne liikkuu. Mörkö rukka oli selvästi kaivannut kavereitaan, sillä se heti ampaisi frendiensä luokse, hoitojen aikana se myös kierteli pitkin kämppää kavereita etsiskellen. Totesimme, että kissat olivat tarpeeksi tolpillaan, että ne uskalsi laskea koko kämppään liikkumaan ja etsimään paikkaa missä rauhoittua. Misty taisteli todella pitkään unta vastaan, mutta Pärde aika pian pisti patterin alle maate.


Ilmeet kertovat siitä, että hiukan ollaan vielä tillintallin. :D

Tästä pääsemmekin seuraavaan aiheeseen, nimittäin Varjo! Ollaan odotettu, kuin kuuta nousevaa tietoa siitä, että Varjo hyväksyttäisiin Pet-kanien muotovalioksi ja vihdoin tällä viikolla tuli tieto, että anomus oltiin hyväksytty! Varjo on täten Suomen toinen Pet-champion ja ensimmäinen pienirex tässä arvossa. Hän saa nimensä eteen PET CH tittelin. Tuota oltiin niin odotettu! Vielä ei ole ruusuketta tullut kotia asti, mutta toivonmukaan se jossakin vaiheessa tulisi. Viimeistään maaliskuun lopulla olevassa LU-näyttelyssä sen pitäis sovitusti antaa, jos sen antaja vain saapuu paikalle. Näkeepi sitten. Netissä se on kummiskin jo julkaistu, että Varjo on Pet champion. Hänen kasvattajansa on kuulemma todella ylpeä. ^^


Herrasta piti ottaa oikein posetuskuvat juhlan kunniaksi. Uudet kuvat napsitaan toki myös sitten, kun saadaan se ruusuke. ;)


Kommentit

Suositut tekstit