Lemmikkimessut 2015 kaninäyttely

Viikonlopun lemmikkimessut on ohi. Reissu oli mukava, mutta samalla erittäin puuduttava, sillä paikathan siinä kipeytyi oikein kunnolla, kun assaroi kaneja ja oli muutenkin koko ajan liikkeessä. Omat kanini olivat kahden yhdistyksen näyttelyissä, Frosty oli kaniyhdistyksellä ulkomuodossa ja loput sekä vielä Frosty olivat sitten lemmikkikanit ry:n pet-näyttelyssä. Kaikenkaikkiaan pisteillä ei juhlittu, sillä tuomarit olivat tarkkoja. Bis-pöydälle ei päästy kumpanakaan päivänä, ei tullut edes luokkavoittoja, mutta kumat sai molemmat tytsit sekä koko kööri pojat mukaan lukien sai erilaisia lahjoituspalkintoja.


Koko kööri odottelemassa häkeissään vuoroa tuomarin pöydälle.
Alla on molemmilta päiviltä kanien arvostelut joita en jaksanut lähtee kirjoittamaan, sillä kirjoittamisessa olisi mennyt ikä ja terveys (tiedän, olen nyt laiska :D), joten saatte lukea arvostelut suoraan korteista. Annan toki omat mielipiteet ja kommentit arvosteluiden alle.



Ensimmäisenä Cassin arvostelut. Ensimmäisen päivän kuponki pisti suorastaan naurattamaan, sillä toi eka osio on kerrassaan huvittava. Pulska? :D Cas on tähän asti saanut aina näyttelyissä, joka ikisessä, että sillä on hyvät lihakset takana sekä on sopivassa massassa, mutta nyt se yhtäkkiä kaipailikin lihaksia ja oli plösö. Selevä. :D Kummasti se oli yön aikana laihtunut sopivan oloiseksi seuraavalle tuomarille. ;)


Frostyllä oli ekan päivän arvostelu ihan jees, mutta assaroidessa en kerennyt herraa tarkistaa ennen pöytään menoa ja täten jäi silmästä roskat pyyhkimättä, damn! Muuten olisi tullut kuma. :D Tokana päivänä sain taas naurunaihetta, sillä turkin kohalla epäillään, et Frosty olisi pesty, koska karhea turkki. Ei se ole pesty, sen turkki vaan nyt on vähän tommoinen outo jopa Rexiksi. Hilsettä korvissa kanssa ihmettelen, sillä itse en semmoista löytänyt. Se mikä oli minun ja monen muun ihmisen mielestä outoa oli se, et niuhotettiin liian lyhyistä kynsistä. Whaat? :O  lyhyet, mitä ihmettä? Jos ne on leikattu hyvin, niin sit ne on. Ite en nää järkee moisessa maininnassa. Ymmärrän, et, jos oisi suoneen leikattu taikka jätetty kynnet leikkaamatta, mut se, että on hyvin leikatut ja niistä pitää mainita menee mun mielestä jo turhuuden puolelle (anteeksi nyt vain). Päivän aikana nähtiin muutenkin paljon ihmeellisiä arvosteluja mm. eräs kani sai mainintaa "käsitelty" jolla viitattiin siihen, et se oltiin pesty yms, joka vähensi pisteitä. Mistä lähtien kanin hoitamisesta on vähennetty pisteitä? Erään ihmisen kani menetti pisteitä, koska kanin tassut haisi talkilta (luulivat, että saipualla pesty), mitä sitten vaikka haisikin, sehän kertoo, et on yritetty hoitaa ja laittaa siistiksi. En taas tajua. Jos jaloissa olisi ollut jotain pesuainetta, niin sen tajuaisin, et voisi vähän karista pisteitä, mut se, että tuoksun takia karistetaan..hohhoijaa taas. Nooh, nää on taas näitä tuomarien näkökantoja. Itse en onneksi ota kovin vakavasti näitä näyttelyitä. Ihmettelen toki erinäisiä asioita joita toisinaan ilmestyy nenän eteen, mut kovin vakavissaan en jaksa näitä ottaa. Enemmän nuo arvostelut pisti naurattamaan, kun luin ne. :D Joitakin ihmisiä nähtävästi harmitti, sillä kuulin, että jotkut manailivat, että oli vika kerta, kun tulevat näyttelyihin mikä on toki harmi, jos huonot kokemukset on jäänyt. Aina ei voi pärjätä, ensi kerralla paremmin. ^^


Sakuran arvostelut olivat molemmilta päiviltä ihan hyvät, ei moittimista. Toki kääntämistä se on vaan harjoiteltava sen kanssa enemmän, sillä neidin temperamenttinen luonne näkyy myös arvostelukorteissa. Se ei mikään sylikani ole ja muutenkaan ei tykkää kääntämisestä. :D Neiti oli, kuin orpo piru, kun joutui eri häkkiin, eroon Suikasta. Ne, kun ovat aina eläneet yhdessä, niin Sakurasta näki, että se kaipaili Suikaa. Kovin kurkki häkin raosta (Suika oli viereisessä häkissä) ja yritti pusutella. Raukka. :D



Suikan tokan päivän arvostelu oli sellainen mikä kaikista eniten pisti ihmetyttämään ja jopa harmittamaan etten kerennyt näkemään sen arvostelua, sillä mainintaa tuli, että se oli näykkäissyt tuomaria, josta se olikin sitten oikein reilulla kädellä pisteitä miinustanut, harmi. Itse näin vain sen, että kanien tuomaroimiseen käytettiin tuhottoman paljon aikaa ja niitä käänneltiin ja väänneltiin ja vähän lisää käänneltiin ja väänneltiin..paljon, josta kanit alkoivat hermostumaan. ~5min meni per kani, ehkä jopa enemmän, sillä itse kerkesin toisinaan jopa veskis käymään ja sama kani saattoi olla pöydällä vielä. Taskulampun kanssa syynäsivät kynsiä, korvia yms, jota en ole ennen nähnyt kaninäyttelyissä. Eräs kävijä jopa kommentoi (itse en nähnyt), että kaneja kuulemma myös toisinaan kovakouraisesti käsiteltiin, totta? Vaikea sanoa. Jostakin se Suika on selvästi hermostunut, kun se on normaalisti niin tossu, et vaikea kuvitella sen näykkivän. Sakuralta sitä nyt vielä osaisin odottaakin, mutta en Suikalta. Mielenkiintoista. Muutenhan se oli kanssa ihan hyvin pärjännyt.

Erikoisista arvosteluista huolimatta tuli pientä kotiinviemistä, sillä erilaisia lahjoituspalkintoja ropisi. Valitettavasti en muista arvotitteleitä, koska niitä oli paljon, mutta voin kertoa niistä myöhemmin, kun tulokset julkaistaan lekan sivulla. Se mikä itseä jäi vaivaamaan on se, että minun neljästä luovuttamastani lahjoituspalkinnosta jaettiin vain yksi, miksi ei muita? Tästä olen laittanut kyselyä, katsotaan mitä vastaavat vai vastaavatko, sillä lahjoituspalkinnot eivät olleet mikään halpa sijoitus ja palkinnoksi ne piti antaa ja sellaisia kaneja oli näyttelyissä, että ne olisi voinut jakaa toivomillani titteleillä. En taas tajua. Palkintojen vieressä kuva Frostyn ulkomuotokortista. Ei mitkään kehuttavat pisteet, mutta osasin odottaa, että tota luokkaa ne pisteet tulevat olemaan. Frosty ei millään järin hehkeimmillään enää ole. Se saa aina mainintaa tosta epätasaisesta turkista ja sitten, että sillä on luiseva selkä ja pylly, pienirexil sen pitäisi olla sellainen pyöreä kuten Cassil, mut frosty on aika kulmikas. Pitää nyt kattella vienkö sitä enään ulkomuotoon, aika näyttää. Petissä sitä voi silti käyttää, vielä.
Yllä kaniyhdistyksen palkintopöytää. Aivan ihan väriset nuo ruusukkeet, sopivat hyvin teemaan, sillä tämän näyttelyn nimi oli kaniyhdistyksellä Winter show. ^^ 
Messuja tuli myös kierreltyä ja tuli osittain pettymyksenä se, että ei ollut niin paljoa kojuja mitä oli viime vuonna. Odotin, et oisin mennyt tyhjän lompakon kanssa kotiin, mutta nyt en löytänyt mitään ostettavaa. En tiedä onko se hyvä vai huono juttu se, että rahaa säästyi, :D mutta toki sitä olisi halunnu jotain kivaa ostella. Toivottavasti ensi kerralla olisi vähän enemmän kojuja ja valinnan varaa. Herkkukojut olivat ehkä mielenkiintoisin osio ja minun kovasti tekikin mieli ostaa yhestä erikoisesta leivonnaiskojusta jotain syötävää kotiinviemiseksi. Siinä myytiin erikoisia syötäviä esim kreikkalaisia hunajasikareita, pistaasitorvia jne, mutta en uskaltanut ostaa, kun ei tiedä minkä makuisia ne ovat ja maistiaisia ei ollut. ^^' Perunasipsit kanssa houkuttelivat kovasti ja niitä piti ostaakkin, mutta sitten ne vain jäi ostamatta haha! :D 

Saa nähdä jäikö tämän vuoden näyttelyt nyt sitten tähän. Muita näyttelyitä en ole viitsinyt enään toivoa vapaaksi, sillä tärkeimmät on käyty. Viikonloppuvapaita tulee, jos on tullakseen, toki ei sitten ole tae, et näyttelyä osuisi oman vapaan kohalle. Ensi vuoden tammikuulle olenkin jo toivonut vapaaksi kaniyhdistyksen järjestämään pet winter-gaalaan. Sinne on pakko päästä, sillä ekaa kertaa pääsee näkemään pet-näyttelyssä ulkolaisia tuomareita. Sormet ja varpaat ristiin, että pääsen sinne ja kaneilla on karvat kunnossa! :)







Kommentit

Suositut tekstit