Punainen Pallo

Eilen oli kauan odotettu Lemmikkieläinliike Punaisen Pallon Pet-näyttely, jonne lähdettiin koko köörin voimin. :) Tapahtumaan oli ilmoittautunut 33-kania, enemmän, kuin osasin odottaa, sillä aina ei noissa virallisissa yhdistyksien pet-näyttelyissäkään ole noin montaa! Kisa oli siis täten kova, sillä mukana oli todella paljon suloisuuksia, varsinkin tämän kesän lapsia. <3

Minun kanini olivat aika alkupäässä, koska olin ennakkoon jo ilmoittautunut, joten pääsi aika pian arvosteluiden jälkeen viettää aikaa muuallakin, esim ihastelemalla muiden kaneja. ;)
Frostyn arvostelu meni hyvin. Herra oli hienosti tuomarin sylissä. Hyvästä olemuksestaan huolimatta ei riittänyt pointsit tällä kertaa palkinnoille, siillä karvanlähtö kiusasi. 

Castiel oli henkilökunnalle tuttu jo viimevuoden näyttelyssä, jossa se silloin ylsi toiselle sijalle Bis-pöydällä. Tällä kertaa aikuistunut Cas vaihtoi Frostyn tapaan karvaa eikä pisteet riittänyt myöskään palkinnoille. Kokemusta rikkaampana silti ja herra oli oikein nätisti reissussa mukana. :)
Cas oli valitettavasti saanut arvostelulappuun kellertävyysmaininnan. Herran yllätin nukkumasta pissalaatikosta ennen lähtöä ja edellisenä iltana olin herran puunannut perusteellisesti kuivashampoolla. Minkäs teet..kuivashampoo oli kyllä mukana sinne kimppakyytiin asti, mutta se jäi sitten omaan autoon, kun siirryttiin kaverin isompaan autoon. ^^'



Sakuranbo pääsi loistamaan ja keräsikin ihailijoita ympärilleen. Neiti jopa näytti hieman miten pienirexin kuuluisi oikeasti poseerata. ^^ Sakura ei ole vielä aloittanut rajua karvanvaihtoa, ainoastaan naamassa näkyy rajausta mikä tekee sen kuontalosta mukuraisen näköisen. :D Hyvä turrki ja olemus takasivat tälle tytölle PPK3-sijan! Olen niin ylpeä tästä neidistä, kun sillä toisinaan löytyy topakkuutta ja aina miettii milloin se kohdistuu tuomariin. ^^' Noh, ei pie manailla, sillä todella hienosti neiti on tähän asti käyttäytynyt. :)



Suika oli päivän todellinen yllättäjä. Tämä neiti nimittäin pääsi hienolla olemuksella PPK1-sijalle! Tätä on odotettukkin! Olin ihan ällikällä lyöty, että molemmat kasvatit ensinnäkin samalla Bis-pöydäkkä ja sitten vielä toi Suikan ykkös sija! ^^ Fiilikset oli pitkään kotonakin katossa. Kanit saivat omat pienet "juhlakakkunsa", eli namikiekot mitä olin säästelly jotain erityistilaisuutta varten, erilaisia nameja on tullut voitettua noista näyttelyistä, niitä ei muuten ite ostelis, mutta silloin tällöin niitä sitten näille syöttelee kerta, kun niitä sattuu toisinaan olemaan ja nyt tuli hetki, jolloin raaskin antaa noille semmoiset vähän isommat namit. Oli kakkujen aika. ^^ Omistajat juhlistivat voittoja pizzoilla. ;) 

Kaikenkaikkiaan oli mukava päivä. Arvostelut sujuivat jouhevasti ja itsellä oli tällä kertaa kaveriseuraa matkassa, joten juteltavaakin riitti kerrakseen. Tuli myös ihmeteltyä kanien esteitä, sillä estekanit ry oli kanssa paikalla. Pääsin myös sylittelemään parin kuukauden ikäistä kääpiöluppavauvaa. <3 Se oli niin hurmaava, ois tehnyt mieli napata se laukkuun! Hirveän ikävä tuli samaan aikaan omaa Viliä, joka tossa keväällä menehtyi. Niin tottunut, että on luppa talossa. Kyl sitä joku kaunis päivä vielä hommaan sen luppakorvaisen, mut sitä on nyt vain haaveiltava, sillä tilaa ei ole sellaiselle nyt. Ranskanluppa, kun olisi se haaveluppa ja tämä asunto ei ole hyvä vapaanaolevalle kanille ihan jo kissojen takia ja ylimääräisiä huoneita ei kaksiossa ole. Ehkä sitten joskus, kun isompi kämppä alla.

Nyt arvosteluiden kimppuun! Arvostelumenetelmät oli hieman erilaiset mitä yleensä, sillä tässä näyttelyssä ei pisteytetty kaneja ollenkaan. Kanien arvostelutaulukot meni kuten peruskouluaikoihin ruksaamalla rasti ruutuun "erinomainen", erittäin hyvä", "hyvä" ja "tyydyttävä".

Frostyn arvostelu
Yleiskunto: Hyvässä massassa
Turkki: Karvanlähtöä
Korvat, silmät, hampaat: Isot silmät, ok korvat ja hampaat
Kynnet: Leikatut
Tassut, häntä: Tassut kuluneet, häntä töpö
Käsiteltävyys: Antaa hyvin selättää
Arvosana: Erittäin hyvä

Castielin arvostelu
Yleiskunto: Hyvä yleiskunto, lihaksikas
Turkki: Karvanlähtöä
Korvat, silmät, hampaat: Puhtaat korvat, silmät puhtaat, hampaat ok
Kynnet: Leikattu hyvin
Tassut, häntä: Tassut ja häntä kellertää
Käsiteltävyys: Antaa käännellä pienirexiksi :)
Arvosana: Erittäin hyvä

Suikan arvostelu
Yleiskunto: Hyvässä massassa ikäisekseen
Turkki: Pehmeä turkki
Korvat, silmät, hampaat: Ok korvat, silmät, hampaat
Kynnet: Leikatut
Tassut, häntä: Puhtaat tassut, ok häntä
Käsiteltävyys: Ystävällinen pupu
Arvosana: Erinomainen

Sakuranbon arvostelu
Yleiskunto: Hyvät lihakset ikäisekseen
Turkki: Vauva turkki
Korvat, silmät, hampaat: Kirkkaat silmät, ok korvat ja hampaat
Kynnet: Hyvin leikatut
Tassut, häntä: Puhtaat tassut, häntä ok
Käsiteltävyys: Jännittynyt
Arvosana: Erinomainen
Siinä siskokset vielä yhdessä palkintopöydällä. :) <3
Tästä on hyvä jatkaa! Seuraavana näyttelykohteena onkin sitten Helsingin messukeskus! Sinne lähdetään taas koko köörin voimin vaikka poikien osalta ei ookkaan isoja odotuksia, mut kunhan tulee kokemusta, niin se on hyvä. :) Frostyn olen ilmoittanut ulkomuotoon vaikka tiiän jo valmiiksi ettei se tuu pärjäämään mun tuttavan pienirexei vastaan, ne on sillä niin hienot, :P mut mennäänpä nyt kattomaan mitä pisteitä se saa. :D Lisäksi olen sen ilmonnut pettiin ja koko muun porukan myös. Siellä seuraavaksi ja moikkaamaan saa tulla! Ollaan siellä molempina päivinä. :)








Kommentit

Suositut tekstit