Jyväskylän messunäyttelyt

Viime viikonloppuna tuli oltua Pullan ja Pippurin kanssa kolmisen päivää tienpäällä. Jyväskylään järjestettiin kids & pets messut, jonne myös Suomen kaniyhdistys osallistui näyttelyiden merkeissä.

Minä lähdin kaneineni ajelemaan tuttavani kanssa jo perjantaina pääkallopaikalle, sillä me oltiin pystyttämässä paikkaa kasaan eikä muutenkaan kamalasti innostanut lähteä kukon pieremän aikaan ajelemaan kolmea tuntia lauantaiaamuna. 😅

Kanit meiltä jäi messupaikalle näyttelyhäkkeihin missä ne saikin viettää aikaansa sunnuntaihin asti. Messut oli kaksipäiväiset, joten ulkomuotokanien piti olla myöskin paikalla lauantaina sekä sunnuntaina. Pippurin ja Pullan ilmoitin ulkomuotoon sekä molemmille päiville pettiin. Isoa kokoonpanoa tällä kertaa en halunnut lähteä roudaamaan, koska ei ollut ensinnäkään rahaa ilmota enempää kaneja sekä myöskin Bellan poikasille reissu olisi ollut vielä turhan pitkä ja raskas, päätin noiden kahden kanssa mennä tällä kertaa.

Mainetta ja kunniaa ei tälläkään kertaa herunut. Pulla sai ulkomuodossa 93,5p, Keskisuomen kani ja jyrsijäyhdistyksen arvostelussa 92,5p sekä Suomen kaniyhdistyksen arvostelussa 94p.

Pippuri sai ulkomuodosta 94,5p (niin lähellä taas! 😆) ollen pienirexien rotunsa paras. Keskisuomen kani ja jyrsijäyhdistyksen petissä se sai 93p ja Suomen kaniyhdistyksen petissä 92p.

Sai nuo pojat jotkut kunnianmainita sekä luokkavoittajaruusuketta, mutta muuten ei juuri menestystä tullut, nooh, ehkä parempi onni ensi kerralla. Petissä varsinkin vaikutti nyt karvanvaihto ja alko pojat olemaan samaan aikaan sekä väsyneitä, että myöskin naisten pauloissa, sillä Pippurin vieressä varsinkin oli molemmilla puolilla naaraskaneja ja se kävikin toisinaan kierroksilla naapurien hajuista.

Pippuri toki pääsi toteuttamaan itseään sunnuntaina näyttelyiden päätyttyä, sillä pojan rotjake pääsi astumaan erään naaras pienirexin. Bluen ja Deltan mukana tuli tuossa taannoin Ruotsista musta x-kirjava naaras joka meni tuttavalleni Jyväskylään. Hänen kanssaan oltiin sovittu astutustreffit näyttelyviikonlopulle, parempaa tilaisuutta ei tietenkään voinut toivoa, kun sopivasti näytsit siellä oli. Tavoitteena poikueelle toki olisi saada niitä valkoisia ss ulos, toivonmukaan useampi, että minä saisin astutusmaksuksi yhden sekä jäisi naaraan omistajalle kyseistä väriä. Näemme sen sitten muutaman viikon päästä tuottiko astutus hedelmää, toivottavasti tuotti ettei tule uusintareissu. 😃

Tulevana lauantaina olisi Helsingissä drive in näyttely, jonne olen ilmoittanut ulkomuotoon Pullan, Pippurin ja ekaa kertaa Deltan. Pettiin menee valkoisten poikien lisäksi Tuu-tikki. Saapi nähä miten menee. Aikataulu tulee itselläni olemaan tiukka, sillä minulla on vielä iltavuorokin tuolloin, mutta, koska tuo on lähellä duunipaikkaani, niin uskalsin kanit siksi ilmoittaa tuonne näyttelyyn. Ulkomuodon osalta tuo tulee olemaan kevään vika näyttely. Pettiä vielä mietin ehtiikö Vuosaareen erääseen pet-näyttelyyn vai jättääkö väliin, sitä vielä pohdin, kun työvuoroa tuolloinkin pukkaa.













Kommentit

Suositut tekstit